Witajcie,
Dzisiejsza propozycja to naleśniki z truskawkami (lub innymi owocami sezonowymi mieszczącymi się w IG). Mają specyficzny smak dzięki mące kukurydzianej.
Przygotowanie:
Robimy klasyczne ciasto na naleśniki z niestandardowych składników- mleka sojowego i mąki z ciecierzycy i jajek. W przypadku mleka sojowego, radzę czytać etykiety. Dostępne w sklepach produkty to najczęściej napoje sojowe z dodatkiem cukru albo syropu. Mnie udało się znaleźć w Auchan mleko sojowe o składzie: soja, woda, sól. Można też samodzielnie je zrobić. Naleśniki pieczemy na dowolnym tłuszczu- u mnie olej kokosowy. Farsz można zrobić w dowolnej konfiguracji. Ja zmiksowałam świeże truskawki z kozim serem. Jest on specyficzny w smaku, nie każdemu będzie odpowiadał.
Smacznego! :)
Dzisiejsza propozycja to naleśniki z truskawkami (lub innymi owocami sezonowymi mieszczącymi się w IG). Mają specyficzny smak dzięki mące kukurydzianej.
Składniki:
mąka z ciecierzycy
mleko sojowe
2 jajka
sól
truskawki
kozi ser
cynamon
Przygotowanie:
Robimy klasyczne ciasto na naleśniki z niestandardowych składników- mleka sojowego i mąki z ciecierzycy i jajek. W przypadku mleka sojowego, radzę czytać etykiety. Dostępne w sklepach produkty to najczęściej napoje sojowe z dodatkiem cukru albo syropu. Mnie udało się znaleźć w Auchan mleko sojowe o składzie: soja, woda, sól. Można też samodzielnie je zrobić. Naleśniki pieczemy na dowolnym tłuszczu- u mnie olej kokosowy. Farsz można zrobić w dowolnej konfiguracji. Ja zmiksowałam świeże truskawki z kozim serem. Jest on specyficzny w smaku, nie każdemu będzie odpowiadał.
Smacznego! :)
Truskawki bardzo pasują do naleśników :)
OdpowiedzUsuń