4# bez kombinowania- makaron z fasoli

Witajcie,

Czas na coś szybkiego, zdrowego i pożywnego. Makaron! Nie byle jaki- chiński makaron z fasoli. Nie wymaga gotowania, zalewamy go wodą, czekamy 5 min i gotowe! Przed namoczeniem wygląda trochę jak z plastiku. Cena jest wyższa niż, tych z ziaren- około 5 zł za opakowanie 200 g.


 Składniki:
100 gramów makaronu
100 gramów łososia
kilka pieczarek
200 gramów brokuła
oliwa z oliwek
sól, pieprz








Przygotowanie:
Jak pisałam wyżej, makaron nie wymaga gotowania możemy zająć się dodatkami. Łososia doprawiamy, pieczemy w piekarniku w całości w 180 stopniach około 15-20min. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie (im krótsza obróbka termiczna, tym lepiej). Po ugotowaniu rozdzielamy na mniejsze części. Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy krótko (do złapania koloru) na oliwie. 
Makaron zalewamy wrzącą wodą, czekamy 5 min, po tym czasie możemy podawać.

Sposób podania:
Gotowy makaron dodałam do pieczarek na patelni, następnie do nich brokuły. Wszystko razem wymieszać delikatnie. Na wierzch położyć rozdrobnionego łososia. 

Smacznego!

Indeks glikemiczny użytych produktów:
chiński makaron z fasoli- 30
pieczarki- 10
brokuł- 15
łosoś pieczony- 0


Komentarze