Witajcie,
Obserwując statystykę bloga, interesują Was przepisy szybkie do przygotowania. Przedstawiam danie do zrobienia w 15 minut... resztę przejmuje za nas piekarnik.
Zapraszam na papryki faszerowane mięsem mielonym i pietruszką.
Obserwując statystykę bloga, interesują Was przepisy szybkie do przygotowania. Przedstawiam danie do zrobienia w 15 minut... resztę przejmuje za nas piekarnik.
Zapraszam na papryki faszerowane mięsem mielonym i pietruszką.
Składniki:
3 papryki świeże dowolnego koloru
500 gramów mięsa mielonego z łopatki
3/4 pęczka pietruszki
sól, pieprz, pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Każdą z papryk dzielimy na dwie połówki, usuwamy pestki i błony ze środka warzywa. Przygotowujemy mięso: przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki kroimy drobno i dodajemy do mięsa. Wyrabiamy mięso do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Papryki nadziewamy mięsem (surowym). Wykładamy do formy do pieczenia, podlewamy wodą (ok. 2cm wysokości formy). Pieczemy około 40-50min w temperaturze 180 stopni. Cały czas obserwując, aż papryka będzie miękka a mięso upieczone. Na gotowe danie możemy położyć ser (u mnie kozi ser pleśniowy z postu nr #5). Podawać z surówką.
Indeks glikemiczny użytych produktów:
papryka- 15
mięso mielone z łopatki- 0
pietruszka- 5
ser pleśniowy kozi- 30
Komentarze
Prześlij komentarz